Saint Arcons d'Allier
Prades
Chanteuges

Wochenmärkte

Jeden Dienstag und Donnerstag vormittags in der Innenstadt von Langeac.

Marchés Langeac

Marchés Langeac

Marchés Langeac

Marchés Langeac

Marchés Langeac

Marchés Langeac

Check beschikbaarheid

 

Als de gewenste beschikbaarheid

niet verschijnt, alsjeblieft
contact met ons
04 71 77 05 01

Onze regio

Langeac : Een klein stadje aan de oever van de rivier de Allier

en klein stadje met karakter herkenbaar aan de dubbele boogbrug over de rivier de Allier, de okerkleurige gevels, de typische collegiale kerk St. Gal met haar veelhoekige klokkentoren, het stadscentrum van he langeadoise land is een toeristische uitvalsbasis ideaal voor zowel gezinnen als natuurliefhebbers.

Winkels, restaurants en diensten (banken, een postkantoor en een treinstation), recreatieve voorzieningen (een zwembad en een recreatief park), diverse activiteiten (fietsen, mountainbiken, watersport, wandelen en vissen), een beschermde omgeving, erg mooi bouwkundig erfgoed benadrukt door de kunst en geschiedenis van het land van Haut-Allier, is Langeac een ideale etappe van uw vakantie. De stad is ook gericht op de wil en de betrokkenheid van de bewoners om hetgrondgebied->http://www.gorges-allier.fr/index.p…] :te laten leven: er worden het hele jaar activiteiten georganiseerd zoals gezellige sportieve evenementen, culturele bijeenkomsten, maar ook grote beurzen en authentieke lokale markten op dinsdag en donderdag, rijk aan smaken van de regio.

De zomer in Langeac begint echt met de traditionele “Vogue” van de St. Gal tijdens het eerste weekend van juli en het zeventiende historische feest van “La Belle Journée” (De Mooie Dag) eind juli; het reizen met de toeristische trein van les Gorges de Allier kloof op de lijn van de mythische Cevennes en de sportieve fietswedstrijd “La Pierre Chany”, begin augustus met zijn 160 km door het hart van de mooiste landschappen van de Haut-Allier, zijn dit de hoogtepunten van het zomerseizoen.

De kloof “les Gorges de l’Allier” waar onderin een rivier stroomt

De rivier de Allier ontspringt in het Cevennen geberge, in de Moure Gardille op 1503 meter hoogte. De rivier stroomt met veel snelheid vanuit Lozère om door te dringen in de Haute-Loire ten zuiden van Auvergne. De tumultueuze wateren slijten een route tussen de vulkanische basalt plateau’s van Velay en de graniet plateau’s van Margeride, waardoor er een uitzonderlijke natuurlijke bezienswaardigheid ontstaat: de Gorges de l’Allier.

Een paradijs voor actieve vakanties: Wandeltochten, fietsen, mountainbiken, raften, kanoën, kajakken en zwemmen… maar het is ook een land dat een rijk erfgoed bewaard en waardeert: pittoreske dorpjes, Romaanse kerken, muurschilderingen, rots kastelen en de toeristische trein… die de avontuurlijke geesten en de natuurliefhebbers zal weten te bekoren om zich te komen ontspannen in het kielzog van de zalm.

Het Zalm Paradijs

Welk beter voorbeeld kunnen we geven om de aandacht te vestigen op de inspanningen van de mens om de natuur te behouden, dan de genomen maatregelen om de Atlantische zalm te beschermen. Terecht "Koning van de vis" genoemd staat hij symbool voor de milieukwaliteit van dit gebied. Deze verrassende vis is een permanente inwoner van de rivier de Allier.

e levenscyclus van de zalm is heel opmerkelijk. Geboren in het voorjaar, blijven de jongen de eerste weken in de golfjes. Aan het einde van de zomer, wanneer ze ongeveer 10 cm groot zijn, worden ze Parr genoemd en voeden ze zich met ongewervelde waterdieren. Na een jaar, als het jonge vissen zijn geworden, krijgen ze een zilveren kleur en gaan ze via de stroming in een migratie naar zee. Na een reis van 5000 km in de Atlantische Oceaan, slagen ze er in de groeigebieden aan de kust van Groenland te bereiken. Daar blijven ze 1 tot 4 jaar en op het moment dat ze hun volwassen grootte hebben bereikt, keren ze terug naar de rivier waar ze geboren zijn om te paaien.